Skrzydełka kurze w brunatnym sosie.jpg

Skrzydełka kurze w brunatnym sosie.jpg
Rozmiar 61 KB
Składniki:
Kuchnia chińska
1 kg skrzydełek z kurczaka
2 1/2 szklanki sosu brunatnego
10 małych pieczarek

Skrzydełka podzielić na 2 części. Oczyszczone pieczarki pokrajać na grube plasterki. Sos doprowadzić do wrzenia, dodać skrzydełka i grzyby, zagotować na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć płomień, dusić 1/2 godz. utrzymując mały ogień. Mieszać kilkakrotnie.

Proporcje:
dla 2-4 osób. Podawać na gorąco z sosem i ryżem jako danie główne lub jako przekąskę na zimno bez sosu (dusię bez pieczarek)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • sportingbet.opx.pl